Øvrige ressourcer

Siden opdateres løbende med gode links til ressourcer inden for temaerne dataforståelse, dataetik og digitalt selvforsvar. Hvis du har kendskab til øvrige relevante, er du velkommen til at sende dem til os

TV-udsendelser fra CFU

 • Staten ser alt
  Den kinesiske journalist Liu Hu kan ikke købe billetter til højhastighedstog og fly, fordi han er blevet stemplet som upålidelig af Kinas avancerede sociale overvågningssystem. I fremtiden skal overvågning bruges til belønne de loyale – og straffe dem, der ikke indordner sig.
 • Bommerter på Facebook
  Man skal ikke dele alt på de sociale netværk I en engelsk dokumentar gives eksempler på de store problemer, man kan rode sig ud i, hvis man ikke tænker sig om, før man giver udtryk for sine følelser og tanker i sociale medier som Twitter, Facebook, Instagram, YouTube osv. 
 • Når mobilen ta’r magten – del 1
 • Når mobilen ta’r magten – del 2
  Dokumentarserie i 2 dele. Næsten alle danskere har en mobiltelefon, og tre ud af fire har en smartphone. Vi har mobilen med overalt og er på den mange timer om dagen, men er det et problem? Mindsker den vores nærvær og vores koncentrationsevne? På gymnasier surfer eleverne på nettet i timevis midt i undervisningstiden. I en uge overvåges en 1.g på htx i Skjern, og nogle elever er på de sociale medier, spil osv. på mobilen og computeren 2-3 timer i løbet af en undervisningsdag. 
 • Hvis dit liv var en app
  Teknologi og ikke mindst digital teknologi fylder mere i vores hverdag end nogensinde før. Vi har virkelig taget de digitale medier til os, og vi bruger mere og mere tid foran en skærm.
 • Apps snager i dit privatliv
  Apps og sociale medier som Facebook indsamler – med vores eget forhastede tilsagn – alle detaljer om vores gøren og laden på nettet, og vores mest personlige oplysninger er til salg. Over 3 millioner danskere har en Facebook-konto med populære amerikanske apps som Messenger, Instagram, WhatsApp osv., og alle oplysninger udvekslet her kan ryge videre til tredjepart som fx marketingsfirmaer, der ønsker at målrette deres reklamer til den enkelte bruger. 

Værktøjer til digitalt selvforsvar

 • Digitalt selvforsvar
  Dette er en guide til gode værktøjer til at tage kontrol over egne data udviklet af Pernille Tranberg.

Læsestof & konkurrencer

Videoer til inspiration, latter og eftertanke


Scroll to top