skip to Main Content

Dataforståelse

Vil du blive klogere på, hvordan du underviser dine elever i forståelse af data og brug af data på sociale medier og apps?

Læs mere

Siden 2019 har vi været vidt omkring, og nydt at møde engagerede lærere. pædagoger og ledere, der er ligeså optagede af at sætte dataforståelse på skolens dagsorden, som vi er.
Center for undervisningsmidler har sammen med LB Forsikring og dataetisk ekspert Pernille Tranberg, udviklet et workshopforløb målrettet lærere i 5.-10. klasse, som ønsker at få ideer, redskaber og viden til undervisning i dataforståelse.
Vi håber, at alle kan få glæde af de materialer og ressourcer, vi har samlet her på sitet.

Undervisningsmateriale

Datafisk
Hvad er data
Smart house

Hvordan kan vi arbejde konkret med denne komplekse og komplicerede dagsorden, hvor eleverne er aktive og selv er med til at formulere muligheder og udfordringer i vores digitale liv.
Konsulenter fra Center for Undervisningsmidler har udviklet tre forløb, som vi håber I har lyst til at afprøve og hacke.

Det Pernille siger …

I dette projekt har vi gennem de sidste par år afholdt mange workshops for pædagogisk personale over hele landet. Udover inspiration og ideer til konkret undervisning har dataetisk ekspert, Pernille Tranberg – spillet en central rolle disse workshops.
Derfor finder du her link til præsentation og baggrundsviden fra workshops.
Derudover finder du seks tematiske korte video-talks, som kan bruges direkte i klassen.

Dataforståelse undervisning af lærer
Dataforståelse – Pernille Tranberg undevsning

Dataforståelse

Når vi i dag benytter sociale medier, hjemmesider og apps, afgiver vi alle data i større eller mindre grad. Det giver os mange muligheder, men det giver også adgang til vores privatliv og øger risikoen for udnyttelse til kommercielle eller kriminelle formål. Derfor skal vi være meget bevidste om, hvordan vores data bruges og udnyttes.

Back To Top